Groningse streekproductenorganisaties worden professioneler

De Groningse regio's Noord en Centraal gaan streekproducten professioneler verkopen en promoten. Meer producten, nieuwe markten, grotere afzet en uitbreiding van de distributie van streekproducten moeten leiden tot een sterkere marktpositie. De Groningse streekproductenorganisaties krijgen hiervoor subsidie van de Europese Unie, provincie Groningen en gemeenten.

Het aanbod van streekproducten wordt uitgebreider en er komen meer verkooppunten. De distributie wordt fors verbeterd door meer gebruik te maken van internet en er worden nieuwe markten aangeboord zoals relatiegeschenken, kerstpakketten en bedrijfskantines. Daarom moet de eigen organisatie, de onderlinge samenwerking en die met andere partners zoals overheden, bedrijven, individuele ondernemers, natuurbeschermingsorganisaties verbeterd worden. De organisaties gaan ook een belangrijke rol spelen bij de regiomarketing in Noord-Groningen.

Bron: Provincie Groningen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.