LTO Glaskracht Westland maakt bezwaar tegen LOP Midden-Delfland 2025

Tot en met 4 september lag het ontwerp Landschapsontwikkelingsperspectief Midden-Delfland 2025 (LOP) ter inzage. De glastuinbouwsector is niet gelukkig met het plan. Grootste bezwaar is dat het plan eigenlijk alleen handvatten biedt voor verspreid liggende glastuinbouw-bedrijven die willen stoppen. Voor ondernemers die elders door willen gaan met hun bedrijf, biedt het plan geen aanknopingspunten. Ook wordt in het LOP een streep gezet door een aantal duurzame glastuinbouwbedrijven. Reden voor LTO Glaskracht Westland om te reageren op het plan.

LTO Glaskracht Westland pleit voor maatwerkoplossingen voor de verspreid liggende glastuinbouwbedrijven in Midden-Delfland. Al sinds 2002 wordt over dit onderwerp gepraat. De gemeente moet duidelijkheid bieden via maatwerkoplossingen voor bedrijven die door willen gaan én duidelijkheid over aankoop voor bedrijven die nu of later willen stoppen. Voordat het LOP wordt vastgesteld, moet de gemeente eerst een concreet plan van aanpak uitwerken voor sanering mét financiële dekking. Tuinders van perspectiefvolle verspreid liggende glastuinbouwbedrijven moet de mogelijkheid worden geboden om op een andere geschikte locatie een doorstart te maken.

Het LOP richt zich eigenlijk alleen op sanering van niet-duurzaam verspreid liggend glas. Maar er zijn ook glastuinbouwbedrijven in het plan opgenomen die tot nu toe als duurzaam glas worden beschouwd. LTO Glaskracht Westland is het daar niet mee eens. De organisatie roept de gemeente Midden-Delfland op een plan van aanpak te maken voor het verspreid liggend glas en het duurzame glas te behouden en beschermen.

bron: LTO Glaskracht Westland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.