Menno Molenaar van Freshwell:

"Redelijk optimistisch over spruitenmarkt de komende weken"

Tholen - De aanvoer van spruiten kwam dit seizoen vroeg op gang. Tot op heden werd het seizoen gekenmerkt door tegenvallende prijzen, maar Menno Molenaar van Freshwell is redelijk optimistisch over de spruitenmarkt voor de komende weken. "Ik verwacht dat de producties wat minder zullen worden en dat is alleen maar positief voor de prijsvorming."

Het spruitjesareaal kende dit jaar niet noemenswaardige verschuivingen. "Misschien is het Europese areaal iets minder dan vorig jaar, maar veel belangrijker zijn de producties per hectare en het verschil tussen de vroege en late rassen", meent Menno. "Dat zet meer zoden aan de dijk dan een klein percentage kleiner areaal."

De kwaliteit van de spruiten is volgens de handelaar goed, al zit er wat verschil in rassen. "We zetten er fors op in om door middel van selectie, uitsorteren en speciale verpakkingen een beter uitstalleven voor de spruiten te creëren. De spruiten moeten in de supermarkt aantrekkelijk worden aangeboden aan de consument. Timing in het gehele proces om een vers product aan te bieden, speelt daarin een belangrijke rol."

Voor meer informatie:
Menno Molenaar
Freshwell
Tel: 0186-608050
Fax: 0186-608051
www.freshwell.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.