
De 'Intense' is een volle vleestomaat met een hogere dichtheid, die het een handige tomaat maakt om in plakken te snijden, zonder daarbij vorm of vruchtsap te verliezen. "Deze eigenschappen, in combinatie met de dieprode kleur, maken 'Intense' de best beschikbare tomaat voor verse salades, pizza's, sandwiches of tomaat om te koken", vertelt Paul. "De Intense zorgt voor meer schijfjes, minder afval en kwalitatief betere broodjes!"

De Intense-tomaat, zoals hij in het Tesco-schap komt te liggen
Maar de kwaliteit en unieke eigenschappen van Intense hebben ook hun prijs. "Wij komen bij bedrijven binnen waar de technische mensenhelemaal ondersteboven zijn van de Intense-tomaat, maar vervolgenswordt de aankoop dan toch tegengehouden van bovenaf", vertelt Paul. "Net als iedereen hebben we te maken met de huidige economische situatie. En de Intense-tomaat is met zijn onderscheidende eigenschappen nou net een tikje duurder dan andere rassen."
In 2008 won Nunhems met de Intense-tomaat de Fruit Logistica Innovation Award. De teelt van de Intense-tomaat vindt hoofdzakelijk plaats in Turkije en Spanje, maar ook de Nederlandse teler Corné Smulders en zijn Belgische collega Leo Verdonk hebben de tomaat in hun kas staan. Van Hoeckel gaat ervan uit dat het areaal het komende seizoen zal stijgen.
Voor meer informatie:
Paul van Hoeckel
Nunhems
Tel: 0475-599235
www.intensetomatoes.com