Bayer CropScience en Greenery samen in duurzame productie groente en fruit

Gewasbeschermingsmiddelenfabrikant Bayer Cropscience en groente- en fruitafzetorganisatie The Greenery hebben een overeenkomst ondertekend voor het opzetten van voedselketens in de wereldwijde productie en vermarkting van duurzame groenten en fruit.The Greenery en Bayer CropScience werken al bij meer dan 30 projectenwereldwijd samen. Op basis van deze ervaringen hebben de bedrijvenbesloten om hun samenwerking uit te breiden. Tevens zullen de groente- en fruitproducenten ondersteuning krijgen bij het toepassen van duurzame bestrijdingsmethoden van ziekten en plagen. Op deze manieren zal het residu van middelen op de producten verminderen.

Binnen de voedselketenprojecten gaan telers, levensmiddelenproducenten en datailhandel samenwerken, waarbij de voordelen voor alle partijen evenredig zullen zijn. Consumenten hebben baat bij deze ketens vanwege de kwalitatieve hoogstaande en gezonde producten die in de schappen komen te liggen. Volgens directeur Philip Smits van The Greenery toont deze voortdurendesamenwerking de toewijding van beide partners aan het verhogen van de productie van groentenen fruit op een duurzame wijze.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.