Noord-Holland zet biologische en streekproducten op de kaart

Biologisch van dichtbij: hét recept voor heerlijk eten! Dat is het motto van de Oogstweek van Heerlijk Noord-Holland, gehouden van zaterdag 12 september t/m zondag 20 september. Een week lang kunnen inwoners van Noord-Holland op verschillende manieren (nader) kennismaken met de aller lekkerste biologische en streekproducten van hun eigen bodem. De Oogstweek is onderdeel van de campagne noordhollandsegrond waarmee de provincie Noord-Holland haar inwoners stimuleert vaker te kiezen voor ‘biologisch van dichtbij’.

Culinaire KookKaravaan en Culi-duels

Op zaterdag 12 september bijt gedeputeerde Jaap Bond het spits van de Oogstweek af tijdens de Vaardagen in Haarlem. Tv-kok Caspar Bürgi bereidt daar, aan het Spaarne, de lekkerste gerechtjes in de Culinaire KookKaravaan. Bezoekers die het juiste gewicht raden van een stuk biologische Beemsterkaas maken kans op een cadeau-exemplaar van Puur!, de gids voor biologisch eten en leven in Noord-Holland.

Ook op zondag blijft de Karavaan in Haarlem. Donderdag 17 september trekt hij naar de Rode Steen in Hoorn, waar locale topkoks biologische culi-duels houden. Het aanwezige publiek kiest, o.l.v. Caspar Bürgi de kok die ter plekke het lekkerste gerecht bedenkt met de dagoogst van Noord-Hollandse grond.

Bij Marqt in Amsterdam en Haarlem zijn gedurende de Oogstweek proeverijen van dagverse biologische groenten. Op zaterdag 19 september is het biologische kaas wat de klok slaat op de Burcht in Zaandam, waar het team van noordhollandsegrond neerstrijkt ter gelegenheid van de Dam tot Dam loop. Op zondag 20 september komt de Oogstweek tot besluit met een ‘ode aan de honingbij’ proeverij in De Bijenkorf in Amsterdam.

Heerlijk Noord-Holland Oogstmenu

Tijdens de Oogstweek serveren tientallen restaurants in Noord-Holland biologische en streekgebonden specialiteiten én voor alle Noord-Hollanders is er een ‘Oogst van de Dag’ receptenwedstrijd! Informatie over deelnemende restaurants en de receptenwedstrijd is terug te vinden op: www.noordhollandsegrond.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.