Jentjens Machinetechniek komt met slimme inpakrobot

Jentjens Machinetechniek uit Veghel, dat eerder de rozenrobot ontwierp, heeft een nieuwe robot ontwikkeld, Loadmax genaamd, die slim en snel etenswaren kan inpakken. De robot kan tegelijk zien, wegen, grijpen en sorteren. Die combinatie, gevoegd met een hoge handelingssnelheid, is volgens directeur/eigenaar George Jentjens niet gemakkelijk te kopiëren. Een grote partij uit de groenteverwerkende industrie heeft al interesse getoond.

Het apparaat kan bijvoorbeeld een pakketje courgettes tot op enkele grammen nauwkeurig samenstellen, waardoor er geen of nauwelijks restgewicht meer is. Dat is goed nieuws voor een tuinder of veiling. Zij leveren dagelijks honderdduizenden courgettes aan Europese supermarkten. Dankzij de machine van Jentjens worden zij voor allemaal betaald.
 
Jentjens verwacht dat de potentiële afnemers in de voedselindustrie niet zo conjunctuurgevoelig zullen zijn als de rozentelers. Jentjens had namelijk ook een machine ontwikkeld die rozen automatisch kan afsnijden en verpakken. Het prototype was nog niet af of de kredietcrisis sloeg bikkelhard toe. Veel rozentelers wachten of verplaatsen de productie naar Afrika.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.