Nieuw Salanova-bataviatype succesvol in Engeland

Nature Way Foods (NWF) is een van de grootste groentesnijderijen van het Verenigd Koninkrijk. Met Salanova Felucca RZ introduceerde het bedrijf vorig jaar een noviteit. "Uit consumentenonderzoek naar sla bleek dat mensen toe waren aan iets nieuws. Niet alleen via verbeterde smaak en houdbaarheid en verminderde rozeverkleuring, maar ook met vernieuwende bladvormen en kleuren." Aan het woord zijn Sally Hutchins en Jen Ayling van NWF.Na een eerste kennismaking op het demoveld van Rijk Zwaan en 12 weken lang testen, gevolgd door uitgebreide gebruikswaardeproeven, bleek het ras Salanova Felucca RZ precies aan de wensen van het bedrijf te voldoen. “In november 2008 werd het product landelijk geïntroduceerd bij retailketen Tesco. Het bataviatype valt daar erg in de smaak bij de consument en behoort op het moment zelfs tot de top 10 van Tesco’s best verkopende voorverpakte salades."

De samenwerking met Rijk Zwaan is in het hele proces van doorslaggevend belang, is NWF van mening. "Door informatie-uitwisseling met hun accountmanagers, veredelaars en convenience-specialisten, kunnen we met behulp van importpartners 12 maanden per jaar dezelfde kwaliteit bieden. Bovendien denken we dat er nog steeds veel winst te behalen valt met Salanova. Met nóg betere producteigenschappen zal deze sla voor ons alleen nog maar aan belang gaan winnen."

Bron: Chainmail, Rijk Zwaan

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.