CBS: Omzet horeca in tweede kwartaal 2009 met 5,8% gedaald

De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal van dit jaar 5,8% lager uitgekomen dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De prijzen stegen gemiddeld met 1,9%. Het omzetvolume nam met 7,6% af. De volumedaling is iets kleiner dan vorig kwartaal. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Hotels en cafés presteerden ook in het tweede kwartaal het slechtst van alle horecabranches. Hotels boekten een omzetverlies van 10,4%. Sinds het begin van de reeks, in 1993, is een dergelijk grote omzetdaling in geen enkel kwartaal waargenomen. Ook de omzet van cafés is opnieuw fors afgenomen. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2008 daalde de omzet met 9%. De prijzen stegen met 4,7%. Het omzetvolume daalde met 13,1%.

Het omzetvolume van cafetaria’s daalde in het tweede kwartaal met 1,9%. De prijzen stegen met 2,1%. Daardoor bleef de omzet van cafetaria’s vrijwel gelijk aan die van het tweede kwartaal 2008.

Bron: CBS

 

 

 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.