Wilk van der Sande introduceert SanAquastore

Door de naderende aanpassing in de wetgeving op wateropvang en –opslag en de problematiek rond het lozen van brijnwater, is de ondergrondse regenwateropslag aan een opmars bezig. Voordelen zijn schoon water en een grote opslagcapaciteit, bovengrondse ruimtewinst en een lage kostprijs per m3. Wilk van der Sande heeft de kennis van de aquifer methodiek samengebracht in de SanAquastore. De kweker heeft de beste apparatuur en boekt het maximale resultaat. Wilk van der Sande weet bovendien als geen ander hoe nauw een goede afstemming en integratie met uw andere kritische bedrijfsprocessen luistert.De vraag naar goed water ten behoeve van de hoge druk luchtbevochtiging in droge tijden heeft bij Wilk van der Sande geleid tot onderzoek naar de mogelijkheden van hemelwateropslag. Dit onderzoek heeft geleid tot de SanAquastore, de ondergrondse regenwateropslag.

De eerste SanAquastore is reeds in bedrijf gesteld. Hemelwater wordt opgevangen in een bassin. Vanuit dit bassin wordt vervolgens het water geïnfiltreerd in de grond. Bij watervraag wordt het water opgepompt naar het bassin. Doordat het bassin een tussenstap is, volstaat een kleiner bassin dan voorheen.

Per uur infiltreert de reeds in bedrijf gestelde SanAquastore gemiddeld 10 m3. Bij watervraag wordt max 15 tot 20 m3 per uur opgepompt. De te infiltreren en op te pompen kubieke meters water per uur zijn afhankelijk van de bodemstructuur, de capaciteit van de installatie en de watervraag. Deze gegevens zijn per project variabel.

De SanAquastore wordt aangestuurd door middel van een in eigen huis ontwikkelde BUS-besturing. Hierdoor is bij Wilk van der Sande exact bekend op welke wijze de installatie functioneert, maar kan de installatie ook bijgestuurd en geoptimaliseerd worden.

De filtratie in de grond geschied door middel van een volautomatisch screenfilter, waardoor het water gefilterd wordt op 10 micron. Vervuiling wordt uit het hemelwater gefilterd. Hierdoor wordt voorkomen dat het zandpakket in de bodem verstopt raakt. Het filter spoelt zich automatisch terug en met een minimale hoeveelheid spoelwater.

Als er sprake is van een goede bodemsamenstelling, stromingssnelheid, stromingsrichting en waterkwaliteit is de SanAquastore ook internationaal goed toepasbaar. Wel moet daarnaast ook rekening gehouden worden met de locale voorschriften.

Voor meer informatie:
Anita Bassie
Wilk van der Sande
Tel: 0174 – 245 727
www.wvds.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.