"Vraag uit Scandinavië neemt toe"

Paul Kuijper handelt al sinds 1974 in Chinese groenten

Tholen - De Amsterdammer Paul Kuijper was in 1974 één van de eerste handelaren die in de Chinese groenten ging verkopen. "Inmiddels is er veel meer concurrentie en gaat het niet meer zo makkelijk als dertig jaar geleden", vertelt handelaar. In de wintermaanden teelt Paul de Chinese groenten in Spanje.Belangrijke producten voor Kuijper zijn Shanhai-pakchoi, Choi-sam, Am-Choi en Ong-Choi. "De zaden importeren we uit tal van landen, zoals Nieuw-Zeeland, Maleisië", vertelt Paul, die nog nooit een bezoek bracht aan China, waar zijn groenten oorspronkelijk vandaan komen.

"De meeste producten gaan weg voor export. Eerst gingen de meeste producten naar het Verenigd Koninkrijk, maar zij begonnen ook zelf fors te produceren. Later exporteerden we veel naar Frankrijk en nu gaat er veel weg naar Scandinavië. Ook neemt de vraag vanuit het binnenland toe", besluit Kuijper.

Voor meer informatie:
Paul Kuijper
Handelsmaatschappij PAJ Kuijper
Plesmanlaan 142,
1066 CX Amsterdam
Tel: 020-6174408
Fax: 020-6158003
www.kuijper.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.