Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BührmannUbbens kan trays opzetten op locatie

Ruimte en kosten besparen bij het verpakken van producten? BührmannUbbens Packaging, leverancier van verpakkingsmaterialen en -machines, heeft de machine in haar assortiment voor het opzetten van dozen en trays in de groente en fruit branche.

Voor het verpakken van groenten en fruit is het gebruikelijk om golfkartonnen trays te gebruiken. De trays, voorzien van stapelranden, worden veelal opgezet aangeleverd. Een alternatief is het opzetten van plano trays (vlakliggende golfkartonnen platen) met de Lantech TE-2000. De plano trays worden op de werkplek, in de hoeveelheid die op dat moment nodig is, automatisch opgezet en verlijmd. Hiermee kunnen kosten voor transport, opslag en karton aanzienlijk worden verlaagd.



Door middel van vacuüm worden de plano trays uit het ergonomische magazijn gepakt en in liggende positie gebracht. De plano wordt overgenomen door grippers, die deze transporteren naar de vormpositie. Tijdens deze beweging wordt er lijm op de plano gespoten. Omdat de plano met grippers wordt vastgepakt is de Lantech trayvormer ongevoeliger voor kromtrekkende plano’s. In de vormunit wordt de tray vierzijdig aangedrukt, zodat de lijm goed aan het karton hecht. De tray wordt doorgedrukt en valt op een transportbaan.

De Lantech TE-2000 trayvormer is uitgevoerd volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van trayvormen. Het is een uitermate gebruikersvriendelijke machine die op eenvoudige wijze om te bouwen is naar een ander formaat.

Met de Lantech TE-2000 beschikt u altijd over de juiste hoeveelheid opgezette trays. Zijn er onverwacht meer trays nodig, dan zijn deze zo opgezet.

Wanneer de machine geplaatst wordt in een omgeving met een hoge vochtigheidsgraad, veel stof en/of vuil, zeer lage of zeer hoge temperatuur, dan kan de machine daarop worden aangepast. Daarnaast kan de machine verplaatsbaar worden gemaakt, waardoor de Lantech trayvormer op meerdere plekken kan worden ingezet.

De standaard capaciteit bedraagt 15 trays per minuut, hogere capaciteiten zijn ook mogelijk. De afmeting van de machine is (L x B x H) 272 x 156 x 180 cm. De elektrische aansluiting is 3 x 400V - 50Hz en er is een persluchtaansluiting nodig. Het gewicht van de machine is 450kg.

Voor nadere informatie over trays en trayopzetters kunt u contact opnemen met
David Goudsmit – productmanager golfkarton verpakkingen en vouwkartonnage, telefoon (0575) 59 81 20 of e-mail d.goudsmit@bup.nl.
Publicatiedatum: