Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seminar, 2 april Rotterdam

Duitse VerpackV - wat is nieuw in 2009?

Op 1 januari 2009 is de vijfde editie van de Duitse verpakkingsverordening (VerpackV) in werking getreden. Nederlandse ondernemers, die producten naar Duitsland exporteren, kunnen tijdens het seminar 'Duitse VerpackV – wat is nieuw in 2009. De nieuwe VerpackV zal bijdragen aan het ontstaan van meer concurrentie tussen de duale systemen en een einde maken aan het zogenaamde 'meeliften'.

De strikte wettelijke maatregelen maken het voor ondernemers noodzakelijk zich aan te sluiten bij een duaal systeem. Bedrijven met een grote hoeveelheid verpakkingen dienen jaarlijks een aparte 'Vollständigkeitserklärung' in te vullen. Daarentegen hoeven verpakkingen vanaf volgend jaar niet langer voorzien te zijn van het tot nu toe verplichte merkteken van een duaal systeem. Het seminar zal de kernpunten en de belangrijkste wijzigingen in de vernieuwde verpakkingsverordening toelichten en geeft ruimte voor individuele vragen. Na het seminar is er de mogelijkheid om individuele gesprekken met experts te voeren. De heer Arning van Landbell AG für Rückhol-Systeme zal in dit seminar de kernpunten en de belangrijkste wijzigingen in de vernieuwde verpakkingsverordening toelichten.

Doelgroep

Het seminar is gericht op producenten en distributeurs die hun producten naar Duitsland exporteren en aan de Duitse wetgeving moeten voldoen. Aangezien het grootste gedeelte van het seminar in het Duits gepresenteerd wordt, is het van belang dat de deelnemers over enige basiskennis van de Duitse taal beschikken. Overigens is het tijdens het gehele seminar mogelijk in het Nederlands vragen te stellen.

Aanmelding

U kunt zich tot uiterlijk 27 maart 2009 aanmelden. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een schriftelijke bevestiging inclusief routebeschrijving evenals de rekening.

Deelnamekosten

Euro 50,00 (excl. BTW) Voor leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer is het seminar gratis.

Bron: FrugiVenta

Publicatiedatum: