Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van Raalte van SCA Packaging AGF/DBA:

“Onze dozen zijn een uitkomst voor de AGF-sector”

Tholen – SCA Packaging, onderdeel van de Zweedse SCA Group, is al ruim 25 jaar actief in de AGF-sector. SCA Packaging AGF/DBA met de hoofdvestiging in de Lier verkoopt en produceert golfkartonnen opzetdozen voor de groenten- en fruitbranche en andere golfkartonnen verpakkingen voor de bloemen en plantensector in de Benelux. "Vanuit de diverse opzetlocaties in Nederland, België en Duitsland worden onze dozen verspreid om de afstand naar de klant zo kort mogelijk te houden", aldus Henk van Raalte van SCA Packaging AGF/DBA.

De SCA Group heeft in Zweden eigen bosbouw op een oppervlakte zo groot als België, vertelt Henk. "Voor elke procent dat per jaar wordt gekapt wordt 2% terug geplant." Het grootste gedeelte wordt gebruikt als timmerhout en het zogenaamde 'afval' wordt gebruikt om papier van te maken. SCA Packaging heeft nu zo'n 30.000 mensen in dienst die in de diverse landen bezig zijn met het produceren en verwerken van papier en karton.



Het bedrijf is uiterst duurzaam, dat mogelijk is doordat het gehele productieproces in eigen beheer is. "Onze totale CO2 uitstoot wordt volledig gecompenseerd door de bossen die wij exploiteren, en wordt mede bereikt door de eigen waterkracht centrales die SCA heeft", aldus Henk. Daarnaast wordt een enorme hoeveelheid oud papier weer gerecycled tot nieuw papier. "Doordat wij alles in eigen huis hebben kunnen wij ook een constante kwaliteit garanderen."

Henk vertelt dat SCA Packaging voortdurend bezig is met het ontwikkelen van papiersoorten. "Onze laatste ontwikkeling is 'high performance fluting', waarbij het mogelijk is om met minder papier een sterkere doos te maken, vooral naarmate de luchtvochtigheid toeneemt", vertelt hij. "Voor de AGF-sector, die veel met vocht te maken heeft, is dit ware een uitkomst." Henk verwacht dat de verpakkingsbelasting in de toekomst ook voor open dozen zal gaan gelden, "waarmee deze lichtere doos hét verschil zal maken."




De dozen kunnen bedrukt worden onder elk gewenste naam. "Wij ontwerpen zelf ook bedrukkingen en lay-outs waaronder ons eigen huismerk Top Level", aldus Henk. In de AGF-branche zijn nog volop groeimogelijkheden voor SCA Packaging. "We hebben dan wel de top als Tasty Tom, Flandria tomaten, Fruitmasters en Enzafruit in huis, maar zijn altijd op zoek naar nieuwe contacten." Henk vertelt dat SCA Packaging zich zal blijven oriënteren naar nieuwe ontwikkelingen. "Zo willen we met nog minder materiaal, nog lichtere dozen maken, die nog beter presteren."

Voor meer informatie:
SCA Packaging AGF/DBA
Henk van Raalte
J. van der Houtweg 2
2678 AG De Lier
Tel: 0174-526457
Fax: 0174-526451
www.scapackaging.nl