Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
REG Computers laat verpakker snel sturen en schakelen

Verpakkingsproces wordt bij Déluap West continue gemonitord

Tholen - Verpakkers moeten op elk moment van de dag kunnen weten hoe het productieproces ervoor staat. REG Computers realiseerde daarom bij verpakker Déluap in Poeldijk het programma 'Pack-Alert'. Operationeel manager Paul den Ouden heeft nu op zijn computer continue een statusvenster open staan, waarop hij per machine ziet hoeveel verpakkingen de machine per minuut op dat moment draait (gemiddelde van de laatste 10 minuten) of de tijd in minuten en seconden dat een machine gestopt is.

"Te lage snelheden worden met een oranje of rode kleur aangegeven. Je kunt dus direct tijdens de productie bijsturen waar nodig is", vertelt Paul enthousiast. "Ook kan per verpakkingsdienst een historisch overzicht wordenopgevraagd. Op deze wijze maak je inzichtelijk wanneer een bepaaldemachine bijvoorbeeld meer storingen heeft of altijd langzamer draait dan anderemachines."


Richard Guttenberg en Bianca van der Kleij. Inzet: Het scherm van Pick-Alert

Déluap West BV is een neutraal en multi-gecertificeerd verpakkingsbedrijf en draagt door middel van 18 verpakkingslijnen zorg voor de meest uiteenlopende verpakkingswensen in de agf-sector. "Je kunt je voorstellen dat in ons streven om continu kwaliteit te leverenbij een diversiteit aan verpakkingsvormen de kostprijsbewaking geensinecure is. Daarom hebben wij aan REGComputers gevraagd of zij dit kunnen automatiseren", legt Paul uit.


Paul den Ouden en Ed Guttenberg, de vader van Richard

Richard Guttenberg, eigenaar van REG Computers, legt uit: "Ons systeem bestaat uit hardware om de metingen op de machines te verrichten en software voor de orderregistratie, monitoring en analyse." Ondertussen laat Richard zien dat Pack-Alert meer is dan alleen een luxe snelheidsmeter. De machine-operators bij Déluap registreren op een zeer eenvoudige manier de nodige gegevens op een terminal op de verpakkingsmachines. Aan de hand van deze gegevens en de meetresultaten wordt dagelijks een analyse uitgevoerd. Twee keer per dag krijgen de nodige personen een rapportage met een analyse van de verwerkte orders."




Hiervoor is in opdracht van Déluap door het accountantsbureau 'Figures 4U' een uitgebreid systeem gemaakt om de kostprijs te berekenen. Dit geeft Déluap een reëel beeld van de werkelijke kostprijs in plaats van een eenvoudige loon-/omzetverhouding waar vaak mee gewerkt wordt. "Déluap kan dankzij dit systeem razendsnel reageren op de gebeurtenissen, maar ook in het kader van de certificeringen heeft dit systeem voordelen", vertelt kwaliteitsmanager Bianca van der Kleij.

"Je moet ook je machinepark goed in de gaten blijven houden. In eerste instantie doe je dat natuurlijk voor jezelf, maar ook voor de BRC- en IFS-certificeringen ben je verplicht procesmetingen uit te voeren", vervolgt Bianca. "REG Computers heeft hiervoor een fantastisch hulpmiddel ontwikkeld. Niet alleen blijf je met Pack-Alert 'alert' en kunnen wij als het nodig is direct ingrijpen. Maar je blijft ook 'alert' op de kostprijs door het aan Pack-Alert gekoppelde kostprijscalculatiesysteem."


Paul den Ouden en Ed Guttenberg


"Binnen elk bedrijf wordt er druk gestuurd en geschakeld", verteltRichard Guttenberg van REG Computers. "Sturen moet je altijd binnen je organisatie blijven doen,maar wij proberen de schakelbak te vervangen voor een automaat. Doordatde resultaten inzichtelijk worden gemaakt, is het ook voor de mensen op dewerkvloer een goede stimulans om continu de resultaten zoveel mogelijkte verbeteren. En dat past binnen de strategie van een kwalitatiefhoogstaande verpakkingsorganisatie als Déluap."

Voor meer informatie:
Déluap West
ABC Westland 390
2685 DD Poeldijk
Tel: 0174-527860
Fax: 0174-527870
E-mail
www.deluap.nl
 
Voor meer informatie over Pack-Alert:
Richard Guttenberg
REG Computers
Tel: 0174-527888