Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Earthcycle gaat samenwerken met internationaal distributiebedrijf Van der Windt Wentus Packaging Group

Earthcycle, de bekroonde fabrikant van certified* afbreekbare en recyclebare verpakkingen, maakt bekend dat zij onlangs is gaan samenwerken met de Van der Windt Wentus Packaging Group (VDW) – een internationaal gerenommeerd verpakkingsbedrijf met vestigingen in Nederland, Groot-Brittannië, Denemarken, België en Ierland.

De afbreekbare verpakkingen van Earthcycle zijn gemaakt van de composteerbare grondstof palmvezel, een restproduct dat overblijft na het onttrekken van olie aan kokosnoten. Hierdoor is de biologisch afbreekbare verpakking een natuurlijk product dat voldoet aan de FDA-voorschriften voor contact met levensmiddelen. Earthcycle verkreeg onlangs het Europese DIN CERTCO-certificaat voor afbreekbaarheid, waardoor al haar producten in Europa het kenmerkende “kiemplantlogo” mogen voeren.

Verder zijn de vezels die door Earthcycle worden gebruikt afkomstig van palmboomplantages in West-Maleisië, die zijn beoordeeld op principes en criteria zoals vastgelegd door de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Zich baserend op deze principes heeft SGS, het internationale test- en controle agentschap op dit gebied, de bronnen van het ruwe materiaal van Earthcycle gecheckt op zaken als het aantasten van oerbossen en het herinrichten van Environmentally Sensitive Areas (ESA) bij de productie van palmolie.

President en oprichter van Earthcycle Shannon Boase legt uit: “Earthcycle is bijzonder verheugd over de samenwerking met VDW, omdat hiermee onze afzetmarkt wordt uitgebreid met een groot deel van Europa. We zetten ons in voor het milieu en doen er daarom alles aan om onze biologisch afbreekbare verpakkingen over de hele wereld te verspreiden. Van der Windt’s internationale contacten, haar leidende positie op het gebied van verpakking in sectoren als groente & fruit, potplanten en –kruiden én haar uitstekende distributiefaciliteiten stellen Earthcycle in staat haar wereldwijde commitment voor verandering en educatie voort te zetten.

“Er bestaat geen twijfel over dat Earthcycle een van de grote leiders van de groene revolutie is, en VDW sluit zich hier graag bij aan. Ze doet dat door haar klanten bekroonde en duurzame verpakkingsmaterialen aan te bieden, die een beduidend positief effect op het milieu hebben,” zegt Arjan Klapwijk, Biobased Product Specialist. “De afbreekbare trays en bloempotten zijn een waardevolle aanvulling op ons aanbod van flexibele, biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen.”

*De producten van Earthcycle voldoen niet alleen aan de FDA-normen voor contact met etenswaren, dit verpakkingsbedrijf is ook erkend door de American Society for Testing and Materials Standards (ASTM) D6400/D6868, en ze voldoet aan de normen van de Eurepese DIN CERTCO op het gebied van biologische afbreekbaarheid en recycling. Verder beschikt Earthcycle over het resultaat van laboratoriumonderzoeken naar de geschiktheid van thuiscompostering.
Bovendien heeft het Biodegradable Products Institute (BPI) Earthcycle het BPI-recyclingslogo toegekend, waarmee de garantie wordt gegeven dat de verpakkingsmaterialen van Earthcycle volledig en veilig afbreekbaar zijn. Ten slotte heeft Earthcycle ook de strenge Biobased Contest-test (ASTM D6866) glansrijk doorstaan, waarmee is bevestigd dat de grondstoffen die worden gebruikt voor de productie van haar specifieke verpakkingslijn gegarandeerd biologisch afbreekbaar zijn.

Over Earthcycle

Earthcycle heeft gebruikgemaakt van de virtuositeit die de natuur ons biedt. Hierop zijn de vernieuwende, duurzame verpakkingsmaterialen gebaseerd. Ze worden gemaakt van een afbreekbare grondstof die we palmvezel noemen. Dit natuurlijke materiaal wordt in minder dan 90 dagen afgebroken en dient dan als gezonde compost voor de aarde.

De president van Earthcycle, Shannon Boase, kwam voor het eerst in aanraking met palmvezelverpakking toen hij in opdracht van de Maleisische overheid van mei tot juli 2004 manager was van een fonds voor de commercialisering van technologie.

Sinds de introductie van Earthcycle’s duurzame verpakkingen in november 2005 is bewezen dat dit een innovatieve en milieuvriendelijke manier is om een halt toe te roepen aan de nog altijd toenemende verpakkingscrisis, die de voornaamste bron is van het groeiende afvalprobleem in Noord-Amerika.

Verpakkingsmaterialen van Earthcycle zijn op dit moment onder meer te vinden in filialen van Wal-Mart, Whole Foods, Safeway, Publix, Loblaw’s en Trader Joe’s.

In oktober 2007 werden Earthcycle en de Oppenheimer Group uitgeroepen tot winnaars van de toen nieuwe Impact Award for Sustainability. Deze prijs werd uitgereikt door de Produce Marketing Association (PMA), die deze jaarlijkse Impact Award for Excellence in Produce Packaging uitreikte tijdens de PMA Fresh Summit International Convention and Exposition.

In maart 2007 werd Earthcycle tijdens de GLOBE-prijsuitreikingen uitgeroepen tot winnaar van de Award for Technology Innovation and Application. Deze prijsuitreiking was onderdeel van de EECO 2007 Environment & Energy Conference.
In april wonnen Earthcycle en Innovia Films ook nog eens de prestigieuze Du Pont Award for Packaging Innovation, waarmee grote waardering werd toegekend aan de Earthcycle™-Natureflex™ Organic Kiwi Package.

Voor meer informatie: www.earthcycle.com

Over Van der Windt

De Van der Windt Group ontwikkelt, produceert en distribueert kunststof- en kartonnen verpakkingen en disposables. Van der Windt is hiermee in 1969 in het hart van het Westland begonnen. Ze leverde toen vooral verpakkingsmaterialen aan de befaamde en voor deze regio kenmerkende tuinbouwindustrie. Sinds die tijd heeft Van der Windt haar activiteiten sterk uitgebreid en is nu internationaal een van de marktleiders op het gebied van productie en distributie van verpakkingen voor de landbouwsector, inclusief de tuinbouw en de sierteelt, de food & non-foodindustrie en retail- en servicesegmenten als hotels & catering, de levensmiddelenindustrie, schoonmaakproducten en de gezondheidszorg.

Van der Windt is onderdeel van de wereldwijd opererende Clondalkin Group, met 46 verpakkingsbedrijven in 10 landen, verspreid over Europa en Noord-Amerika. Van der Windt heeft verkoop- en distributiekanalen in Nederland, België, Groot-Brittannië, Denemarken en Ierland. Dankzij haar productiebedrijven in Duitsland en Slowakije is VDW flexibel en onafhankelijk en kan snel en accuraat artikelen van een constante kwaliteit leveren.

Van der Windt beschikt over ruim 15.000 verschillende artikelen. Naast de verpakkingen die in eigen huis worden geproduceerd, levert Van der Windt ook artikelen die door andere vooraanstaande, internationale verpakkingsproducenten worden vervaardigd. Deze bedrijven werken met kwaliteits- en servicenormen die niet onderdoen voor de hoge standaard die Van der Windt zichzelf stelt.

Voor meer informatie: www.vanderwindt.com

Publicatiedatum: