Vrijdag officiële ingebruikname Westlandse systeem voor congestiemanagement

Op vrijdag 19 december a.s. zal het Westlandse systeem van congestiemanagement voor teruglevering van elektriciteit aan het net officieel in gebruik worden genomen. Ter gelegenheid van deze officiële ingebruikname zal burgemeester J. van der Tak van de gemeente Westland samen met de heer H. Janmaat, commercieel directeur van Westland Energie Services, een ceremoniële handeling verrichten.

Sinds donderdag 11 december 2008 kunnen 2 klanten van Westland Energie Services, te weten L.V. Plant B.V. en Chrysantenkwekerij Aad Persoon, via de systematiek van congestiemanagement elektriciteit terugleveren aan het net. Vanwege de beperkte capaciteit van het regionale net is er een tijdelijke stop geweest voor nieuwe aansluitingen waarmee klanten stroom konden terugleveren met decentrale opwekking. Voor de tuinbouw biedt een wkk de tuinder de mogelijkheid om de netto energiekosten te reduceren. De verstopping/congestie op het net van Westland Infra was dus een ernstige bedreiging voor de tuinbouw in het Westland.

Het systeem van congestiemanagement zorgt ervoor dat de netcapaciteit in de uren waarop het net het zwaarst wordt belast via een marktmechanisme kan worden toegewezen aan de aangeslotenen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven