Minister Verburg brengt werkbezoek aan Greenport Westland-Oostland

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft op zaterdag 13 december een werkbezoek gebracht aan de Greenport Westland-Oostland. Doel van het werkbezoek was om de minister een beeld te geven van de huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van herstructurering van glastuinbouw, water, recreatie, groen en woningbouw in de Greenport Westland-Oostland.

Tijdens een rondvaart kreeg de minister uitleg over de integrale gebiedsontwikkeling van de Poelzone, met het realiseren van herverkaveling en herstructurering van de glastuinbouwgebieden Lange Stucken, Tuinveld en De Baak, inclusief ontsluiting, waterbeheer, energietransitie, groen en recreatie, recreatieve verbindingen en woningbouw.

Een rondrit door Oostland gaf een beeld van de integrale gebiedsontwikkeling van Oostland-Groenzone Berkel-Pijnacker, met het realiseren van herstructurering van de glastuinbouw, de recreatieve ontsluiting in het gebied, de verbeterde ontsluiting van bedrijven en de groen- en wateropgave.

Tijdens het werkbezoek hebben burgemeester Van der Tak en wethouder Duijvestijn van Westland een toelichting gegeven op de plannen voor de Poelzone. Burgemeester Van Vliet van Lansingerland deed dat voor Oostland. De plannen van Greenport Westland-Oostland waarover de minister zich heeft laten informeren vormen een onderdeel van het programma Randstad Urgent zoals dat door het kabinet is vastgesteld.

Bron: HetHeleWestland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven