Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limburgse kas gebouwd volgens ClimecoVent concept

In het Limburgse Wellerlooi wordt een kas gebouwd volgens het ClimecoVent concept. Met luchtbehandeling volgens dit concept kan er langer en meer worden geschermd, minder worden gelucht en kan het gebruik van de minimumbuis tot het minimum worden beperkt.Onlangs heeft Climeco Engineering bij de Sectorcommissie Energie van het PT een verzoek ingediend voor een subsidie om het ClimecoVent concept verder uit te testen. De praktijk gaat echter soms sneller dan het onderzoek. Het subsidieverzoek werd door de commissie niet gehonoreerd: het feit dat het Limburgse bedrijf van vader en zoon Steegh dit concept op 3,7 hectare al in de praktijk zal toepassen was voor de commissie voldoende reden om er geen onderzoeksgelden aan te besteden.

De onderzoeksvragen die er lagen voor Climeco -en dus nu ook voor de desbetreffende tuinders- waren: zijn de energetische claims terecht? Kan er voldoende ontvochtiging plaatsvinden met de ventilatie-units. Welk percentage van de energie van de afgezogen kaslucht kan er worden teruggewonnen? Zijn er ook nadelen en zo ja welke?
Komend seizoen zal duidelijk worden hoe een en ander dus werkelijk in de praktijk in zijn werk gaat.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving met illustraties van het ClimecoVent concept

Bron: Energiek 2020
Publicatiedatum: