Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanscherping emissie-eisen 40%

Vanaf zomer 2009 mogen nieuwe wkk's 40 procent minder NOx uitstoten. Bestaande installaties krijgen 8 jaar uitstel. Minister Cramer van Vrom schrijft dat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De eisen voor het uitstoten van zwaveldioxide en stikstofoxinen krijgen een aanscherping ten opzichte van de eisen uit het Besluit Emissie Eisen Stookinstallaties (BEES-B). Voor een warmtekrachtinstallatie met gasturbine houdt dit onder meer in dat de uitstoot van NOx van 65 gram per gigajoule naar beneden moet naar 40. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is het nodig om een rookgasreiniger te plaatsen.

Bovendien komen er ook emissie-eisen voor de uitstoot van fijnstof en koolwaterstoffen. Installaties die draaien op biobrandstoffen krijgen ook te maken met de nieuwe emissie-eisen. De eisen gaan waarschijnlijk komende zomer in voor nieuwe installaties. Bestaande installaties krijgen 8 jaar uitstel. Voor telers die werken met een CO2-levering door derden, zoals bij OCAP het geval is, krijgen nog twee jaar extra.

Bron: Nieuwe Oogst
Publicatiedatum: