LTO Groeiservice organiseert:

"Thema-avond "Grip op risico’s"

Hoe kunnen tuinbouwondernemers hun risico’s verkleinen en de continuiteit van hun bedrijf zekerder stellen? Om antwoord te krijgen op deze vraag organiseert de werkgroep Economie en Techniek van LTO Groeiservice de thema-avond Grip op risico’s. Sprekers zijn Willem Snoeker van Achmea Agro, Cor Hendriks van Rabobank Nederland en Ruud Hoosemans, LTO programmamanager Voedselveiligheid & Aansprakelijkheid. De thema-avond is op dinsdag 16 december bij Van der Valk te Noot-dorp en begint om 19.30 uur.

Een ondernemer loopt diverse risico’s waar al eerder grip op te krijgen is: zo zal op de thema-avond worden ingegaan op leverbetrouwbaarheid door preventie, financiële risico’s op vreemd vermogen, energiekosten en personeelskosten, en beheersing van aansprakelijkheid in de keten.

Willem Snoeker, Achmea Agro, zorgt voor de aftrap van de avond met een presentatie over preventieve maatregelen voor het bedrijf. Snoeker zal ingaan op de problematiek van reparatiesystemen bij glasschade en hoe nu al hiervoor maatregelen te nemen zijn. Daarnaast gaat Snoeker in op het verminderen van het risico op brand en het beperken van schade door brand.

Vervolgens zal Cor Hendriks, Rabobank Nederland, ingaan op de financiële risico’s van de tuinbouwonderneming. De Rabobank heeft hiervoor speciaal een risicoscan ontwikkeld; deze zal worden toegelicht door Hendriks.

Als laatste zal Ruud Hoosemans, LTO programmamanager Voedselveiligheid & Aansprakelijkheid, ingaan op de beheersbaarheid van de risico’s in de keten. Hoosemans vertelt hoe afspraken te maken zijn met de verschillende partijen in de keten om zo de veiligheid of houdbaarheid van het product te garanderen.

De thema-avond vindt plaats bij Van der Valk in Nootdorp (Gildeweg 1) op dinsdag 16 december en begint om 19.30 uur. Leden van LTO Groeiservice kunnen de avond kostenloos en zonder aanmelding vooraf bezoeken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven