Specifieke eigenschappen:
- uniforme geblokte vrucht
- sortering overwegend 85 mm
- hoog gemiddeld vruchtgewicht
- snelle doorkleuring;
- sterk tegen binnengroei en krimpscheuren;
- sterk tegen neusrot en kopscheuren;
- hoog percentage klasse I;
- hoge regelmatige productie;
- open (arbeidsvriendelijke) gewasopbouw;
- lage energiebehoefte
- TM2 resistent
Start van de teelt
Enkele dagen voor het planten dient de kas op temperatuur gebracht te worden. We streven naar een mattemperatuur van min. 20 oC. De matten zijn vol gedruppeld met een EC van 3 mS/cm. Als de planten op het bedrijf komen moet er vrij vlak gestookt worden (21 oC dag en nacht). Een week na het planten, nadat ze goed zijn ingeworteld geleidelijk de nachttemperatuur verlagen. Het is erg belangrijk om in een korte tijd een sterk gewas in de kas te zetten.Er dient regelmatig water gegeven te worden voor een goede aansluiting tussen pot en mat. De frequentie en beurtgrootte zijn erg afhankelijk van het type substraat. Bij een droog substraat als perlite kan het nodig zijn ieder uur een druppelbeurt van 60 cc te geven dag en nacht gedurende de eerste dagen. Bij steenwol zal deze frequentie een stuk lager zijn. Na enkele dagen kan de frequentie verlaagd worden en de beurtgrootte verhoogd.
Er wordt gestreefd naar een EC in de mat van 3 tot 3,5 mS/cm. Onder een vast foliescherm mag deze EC 0,5 mS/cm hoger zijn voor een voldoende stevige celopbouw in de plant. Voor voldoende activiteit dient er een min. buistemperatuur van 50 oC ingesteld te worden. Tijdens de eerste weken van de teelt is het goed om een beetje CO2 te doseren. We streven naar 600 ppm op een donkere dag en 800 ppm op een lichte dag.
Het planttype van Viper is bij de start vrij dun. We dienen daarom vooral bij donker weer voorzichtig om te gaan met de temperatuur. Door lagere temperaturen aan te houden blijft de plant voldoende stevig en de internodiën lengte binnen de perken. Daarnaast houden we de bloemknoppen sterk! Let wel: nooit hoge temperaturen op een gewas wat gemakkelijk rekt!
Voor meer teeltinformatie, klik hier