Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
leiding doorkruist 500 percelen van 150 telers

Gasleiding voor Sloecentrale gereed

De gasleiding voor de Sloecentrale van Delta in Vlissingen is af. Medio 2009 moet ook de nieuwe centrale klaar zijn. De leiding van 55 kilometer doorkruist 500 percelen van ruim 150 boeren en tuinders. Rinus van 't Westeinde, afdelingsvoorzitter ZLTO Borsele, en fruitteler Theo Vogelaar zaten namens de ZLTO in de klankbordgroep. Van 't Westeinde is tevreden. "Door het overleg met Delta konden we fruittelers tijdig advies geven. Bijvoorbeeld wanneer ze hun bomen weer terug konden planten. We bleven goed op de hoogte van het proces."

Over herstelwerkzaamheden en compensaties van de schade aan de gewassen die is optreden, zijn volgens Van 't Westeinde goede afspraken gemaakt. Projectleider Jaap op 't Hof van Delta kan dit beamen. "Voor 98% is het goed verlopen. Er zijn natuurlijk altijd een paar moeilijke gevallen. Het blijft lastig als je in de tuin van iemand anders moet zijn." In april 2007 startten de werkzaamheden voor de zogenoemde Zuid-Bevelandleiding. Die loopt van Woensdrecht via de gemeenten Reimerswaal, Kapelle en Borsele naar de Sloecentrale in Vlissingen-Oost. De capaciteit van het bestaande gastransportnet was niet voldoende.

Bron: ZLTO
Publicatiedatum: