Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plantsnelheid tot 4000 planten per uur per persoon

Christiaens Agro Systems introduceert nieuwe preipons- en plantmachine

Tholen - Tijdens de Groentendagen in Venlo introduceerde Christiaens Agro Systems een preipons- en plantmachine. Na jaren van ontwerp was nu het moment daar om de machine te introduceren. De machine is in samenwerking met een Belgische teler ontworpen en maakt het mogelijk om alle werkzaamheden - gaten maken, planten en aangieten - in één keer uit te voeren. "De plantsnelheid is tot 4000 planten per uur per persoon en de machine kan eenvoudiger container- en losse planten verwerken", vertelt Hans Knippenbergh van Christiaens Agro Systems.


Hans Knippenbergh bij de machine

De machine maakt het mogelijk om de prei dieper te planten en de planten groeien gelijkmatiger en rechter. "De machine maakt het makkelijker om te rooien, omdat de wortels - ook in zwaardere grond niet in elkaar zijn gegroeid. Ook is de prei makkelijker te verwerken. Er is geen kromme prei bij. De plant heeft minder wortels en heeft een langere witte schacht", vervolgt Hans. "Al met al bespaart de machine 10 tot 15% arbeid bij het veilingklaar maken en is de kwaliteit hoger en gelijkmatiger in de doorsnede."



Voor meer informatie:
Hans Knippenbergh
Christiaens Agro Systems
Heldenseweg 15a
6086 PD Neer
Tel: 0475-594869
Fax: 0475-594436
www.christiaensagro.com
Publicatiedatum: