Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energiegrids op de Dag van de Toekomst

Energiegrids kregen een duidelijke plaats op de Dag van de Toekomst, de door LNV en Transforum georganiseerde meeting voor ondernemers op 10 november op Papendal. Tijdens een workshop over de Nieuwe Nuts door Peter Oei van Innovatienetwerk presenteerde Wageningen UR Glastuinbouw haar ervaringen met twee initiatieven: de Greenportkas van Joep Raemakers en het energiegrid in opbouw AckersWoude.


Presentatie energiegrids op de Dag van de Toekomst

Daarnaast konden ondernemers persoonlijk doorpraten met de initiatiefnemers op de innovatiebeurs. De Greenportkas is een duidelijke voorloper, maar in het algemeen komt de warmte levering van tuinbouw naar niet-tuinbouw nog maar moeizaam van de grond. Het onderzoek probeert te achterhalen waarom en zoekt uit wat we hier aan kunnen doen. Een teler moet direct samenwerken met de afnemer van de warmte. Warmte is een complex product. Aanbieder en klant moeten daarom samen het systeem opbouwen, inclusief de organisatie. Beide partijen moeten in dit proces vaak grote cultuurverschillen overbruggen en vertrouwen van elkaar winnen. Wageningen UR speelt in AckersWoude een belangrijke rol als makelaar om deze verbinding te maken. Volgend jaar willen we meer onderzoek gaan doen hoe energiegrids er in de verdere toekomst uit moeten gaan zien

Voor meer informatie:
Tycho Vermeulen
Wageningen UR
Publicatiedatum: