Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Problematiek rondom rioolwaterzuivering Agriport A7opgelost

De afvoer van rioolwater uit het plangebied Agriport A7 heeft tot onverwachte problemen geleid. Nieuwe inzichten brengen de oplossing. Gemeente heeft in eerste instantie ingezet op de bouw van een nieuwe zuiveringsinstallatie in het plangebied Agriport A7, met een tijdelijke uitwijkmogelijkheid naar de waterzuivering van Afvalzorg BV op het terrein bij Holland Collect. Bij het ontwerp van de nieuwe installatie is echter zeer specifieke kennis benodigd, evenals veel overleg met andere organisaties zoals het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Dit proces vraagt veel tijd. En die tijd bleek er niet te zijn.



De glastuinbouwbedrijven zijn voortvarend van start gegaan met een bijbehorende groeiende stroom afvalwater als gevolg. Dit afvalwater moest vervolgens grotendeels per tankwagen naar de zuivering in Wervershoof worden vervoerd, met alle hoge kosten van dien. Er ontstond een crisissituatie rondom het afvalwater. Wethouder Martien Dekkers heeft zijn politieke consequenties moeten trekken en heeft zijn functie neergelegd. Inmiddels heeft gemeente in overleg met het Hoogheemraadschap besloten dat zij het zuiveren van afvalwater voorlopig niet zelf ter hand neemt.

Vervolgens heeft ingenieursbureau Grontmij een ontwerp gemaakt voor een
rioolgemaal aan de Oostlanderweg en er is een tracé uitgestippeld om het afvalwater met een persleiding richting Wervershoof af te voeren. Het Hoogheemraadschap heeft toegezegd dat zij vanaf 1 januari 2009 de verantwoording en de kosten draagt voor het afvoeren van het afvalwater. Vanaf dat moment horen de extra kosten voor gemeente tot het verleden.

Bron: Nieuwsbrief Agriport A7
Publicatiedatum: