Ledenbijeenkomst LTO Noord Glaskracht op 3 december

‘Een blik achter de schermen van de wereldwijde energiemarkt’

De ledenbijeenkomst van belangenorganisatie LTO Noord Glaskracht staat dit jaar in het teken van de wereldwijde energiemarkt. Energiehandelaar René van der Vegt geeft de aanwezigen inzicht in deze ongrijpbare wereld. De ledenbijeenkomst vindt plaats op 3 december in Nootdorp. De gasprijzen waren de afgelopen maanden historisch hoog en invloed hierop is helaas onmogelijk. Toch is een glastuinbouwbedrijf gemiddeld twintig procent van de productiekosten kwijt aan energie en zijn deze kosten bijzonder onvoorspelbaar.

Tijdens deze lezing gaat Van der Vegt in op het marktmechanisme van de olie- en gasprijs. Welke relatie ligt er tussen de olie- en gasprijs? Welke partijen zijn actief op deze markten? Hoe komt de marktprijs tot stand? Wat is de relatie met de dollar en euro? Op deze vragen gaat Van der Vegt tijdens de ledenbijeenkomst in. Hij werkte voorheen bij energieleveranciers Remu en Eneco en was directeur energiehandel bij handelsbedrijf Van der Moolen.

De presentatie van Van der Vegt wordt voorafgegaan door inleidingen van voorzitter Nico van Ruiten en directeur Dick Hylkema van LTO Noord Glaskracht. Van Ruiten geeft zijn visie op op de (toekomstige) ontwikkelingen in de glastuinbouw en de rol van belangenbehartiger LTO Noord Glaskracht. Hylkema gaat in op de beleidsprioriteiten, begroting en contributie van LTO Noord Glaskracht.

De ledenbijeenkomst vindt plaats op 3 december van 15.30 tot 20.30 uur bij Van der Valk Hotel, Gildeweg 1, 2632 BD, Nootdorp en is alleen toegankelijk voor leden van LTO Noord Glaskracht, genodigden en pers. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan tot woensdag 26 november via Karin de Groot, e-mail kdgroot@ltonoordglaskracht.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven