Landbouwmachinefabrikant Agrifac maakt doorstart

De Steenwijkse landbouwmachinefabrikant Agrifac, waarvan de holding Agrimac in oktober failliet verklaard werd, maakt een doorstart. De doorstart is mede mogelijk dankzij hulp van de gemeente Steenwijkerland. Die kocht het volledige bedrijfsperceel met opstallen aan en verhuurt dit aan het nieuwe Agrifac. Van de 70 werknemers houden er 45 hun baan.

Agrifac ontwikkelt en vermarkt zelfrijdende spuitmachines en bietenrooiers die door de praktijk zeer hoog worden aangeschreven. Het nieuwe bedrijf richt zich op het verder uitbouwen van haar leidende technische positie. Daarnaast ligt de focus op de optimalisatie van service en levertijden. Agrifac wil naast de Benelux en Engeland zijn product ook afzetten in de rest van Europa, met name in het oosten.

Peter Millenaar is de algemeen directeur van het nieuwe Agrifac. Hij verdiende zijn sporen in de landbouwmechanisatie onder andere door in Rusland land­bouwmachines te importeren. Millenaar heeft Doeko Blaauw, de technische innovator binnen de Agrifac organisatie, bereid gevon­den om mee te doen in de doorstart.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven