Teelttip Koppert Biological Systems

Geef uw gewas de ruimte!

De omstandigheden voor het gewas zijn nooit optimaal. Met name schadelijke micro-organismen in het wortelmilieu kunnen bij een verminderde weerbaarheid en een hoge plantbelasting de groei van het gewas ernstig verstoren. Trianum biedt bewezen uitkomst. Deze officieel toegelaten plantversterker is gebaseerd op de schimmel Trichoderma harzianum. Deze groeit op de wortels mee en vormt daar een barrière tegen ziekteverwekkers als Fusarium, Pythium, Rhizoctonia en Sclerotinia. De schimmel is een voedselconcurrent van deze ziekteverwekkers, waardoor zij hun voedselbronnen missen en bovendien kunnen zij geen resistentie tegen Trichoderma ontwikkelen. Het gewas kan zich meetbaar beter ontwikkelen, zowel bovengronds als ondergronds.

Trianum is een preventief middel. Voor een maximaal resultaat dient de eerste toepassing al in de opkweek plaats te vinden. De Trichoderma schimmel heeft dan de tijd om zich goed op de wortels te vestigen, zodat deze direct bescherming biedt tegen ziekteverwekkers. Een gezonde plant begint immers met een gezond wortelstelsel.

Toepassing in paprika: 9-10 dagen na zaaien tot uiterlijk 2 dagen voor verspenen 1,5 gram Trianum-P per m². Trianum is in het vervolg van de teelt met de meeste bodemfungiciden te combineren. Het middel kan het beste worden toegepast na het zandfilter en direct op het kraanvak. Laat u hierover goed informeren.

Bron: Nancy van der Heden, Koppert Biological Systems

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven