Mediator moet Waterplan Westland redden

LTO Glaskracht Westland, het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Westland lijken niet tot een akkoord te kunnen komen over de financiering van de waterberging in het Westland. Om uit de impasse te komen, overwegen ze een mediator aan te stellen. Dat bleek donderdag 6 november tijdens een door LTO Glaskracht Westland georganiseerd Waterdebat in Honselersdijk.

Het waterschap en het college van de gemeente Westland gingen eerder dit jaar akkoord met het Waterplan Westland. Dat verplicht tuinders gratis grond af te staan voor waterberging. Eind september floot de gemeenteraad het college van B & W op dit punt echter terug. Vóór 16 december moet het college met een nieuw financieringsvoorstel komen, waarmee ook het bedrijfsleven kan instemmen. LTO Glaskracht verwacht dat de streefdatum van 16 december niet wordt gehaald. De organisatie staat wel positief tegenover een mediator.

Een nieuw financieringsvoorstel zal, na de goedkeuring door de gemeenteraad, mogelijk nog teruggaan naar de verenigde vergadering van Delfland. Die zal dan, na de waterschapsverkiezingen van deze maand, in nieuwe samenstelling een definitief oordeel moeten uitspreken.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven