Bedrijfsleider Mark Clifton van Grower Underglass Bombay

"Een verrassende verbetering zijn de symbolische overzichten"

Bedrijfsleider Mark Clifton van Grower Underglass Bombay in NieuwZeeland heeft zijn klimaatcomputer met X-Vision geupgrade naar eenMultiMa met Synopta bediening. Hij is erg tevreden met de nieuwemogelijkheden zoals het exporteren van gegevens naar CSV bestanden ende symbolische overzichten. "Ons bedrijf New Zealand Hot House is opgericht in 1995. Het bestaat uit een verpakkkings- en een transportbedrijf en 18,5 ha kas op 2 lokaties. Sinds 2005 gebruikten we een klimaatcomputer met X-Vision. In april 2008 is deze geupgrade naar een MultiMa met Synopta bediening.Tijdens de inbedrijfname gaf de installateur van HortiMaX me uitleg over de nieuwe mogelijkheden met deze programma’s. Hij toonde bijvoorbeeld hoe je tabellen wekelijks naar een csv bestand kunt exporteren met de taakplanner van Synopta. Dit csv bestand gebruiken we verder via ons netwerk. Hierdoor heb ik nu elke maandagmorgen de weektabellen met gewasregistratie en watergiftgegevens inclusief gewichten van de drainmat klaar voor gebruik.

In een uur tijd heb ik 9 sets met gewasinformatie geprint die ik in grafieken kan verwerken voor verdere analyse. Nog een verassende verbetering zijn de symbolische overzichten. Hierin heb ik afbeeldingen op het scherm gezet waarmee ik toegang heb tot de overzichten en regelingen door 1 klik met de muis. Ik heb vier symbolische overzichten gemaakt, die ik eenvoudig met de werkbalk kan openen. Al deze onderdelen van Synopta zijn erg handig en eenvoudig te gebruiken."


Een plaatje van de afdelingen met toegang tot grafieken, tabellen en regelingen voor elke afdeling.


Het tweede overzicht heeft alle benodigde links naar de waterregeling inclusief aparte drainage overzichten voor elk gewas.Het derde overzicht bevat gegevens over verwarming. Vooral de miniboiler met CO2 en bufferafbeeldingen zijn geweldig.


Op het vierde symbolische overzicht gebruik ik afbeeldingen van mijn kas om snel te kunnen zien hoe het klimaat, water en verwarming van de gehele kas ervoor staat.

Bron: Nieuwsbrief HortiMax

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven