Greenport Aalsmeer krijgt programmabureau

Tholen - In de loop van 2009 wordt een programmabureau 'Greenport Aalsmeer' opgericht om de visie Greenport Aalsmeer 2025 om te zetten in daden. Bedrijfsleven en overheid bundelen hiermee zowel de krachten als kennis en ook wordt de drempel verlaagd om gemeentegrensoverschrijdend te denken. LTO Noord Glaskracht is partner in het op te richten programmabureau.

Het is noodzakelijk om een goede samenwerking te hebben met de overheid om te voldoen aan de eisen die de markt en de politiek stellen aan deze regio. De eerste successen zijn er al. Zo is de visie Greenport Aalsmeer 2025 is opgenomen als bouwsteen voor het beleid van Greenport(s) Nederland. Daarnaast is de visie uitgangspunt voor de nieuwe structuurvisie van de provincie Noord-Holland. Een structuurvisie is wat voorheen het streekplan was.

Naast plannen voor de toekomst, zijn een aantal projecten in uitvoering. Te noemen zijn de aanleg van bedrijvenpark Greenpark Aalsmeer, de aanleg van 220 hectare nieuwe glastuinbouw in de Haarlemmermeer en is er tot slot een begin gemaakt met de verbreding van de N201. LTO Noord Glaskracht is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkelingen. Speerpunten zijn onder meer planologische duidelijkheid, investeren in verouderde glastuinbouwgebieden en meer samenwerking tussen de gemeenten. De gemeente Nieuwkoop uit Zuid-Holland hoort daar zeker ook bij. De komende jaren zijn opnieuw cruciaal voor de regio.

Bron: LTO Noord Glaskracht

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven