Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brand in Ninove: geen groenten uit eigen tuin

Na de zware brand zondag in de industriƫle bakkerij La Lorraine raadt het stadsbestuur in Ninove af om groenten uit eigen tuin te eten of drinkwater uit een persoonlijke waterput te gebruiken. Het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) voert een onderzoek uit, meldt de stad Ninove.De brand bij La Lorraine ging gepaard met een enorme rookontwikkeling boven Ninove. Vijfhonderd omwonenden werden geƫvacueerd uit vrees voor het vrijkomen van ammoniakdampen.

Het stadsbestuur raadt de inwoners nu aan voorlopig geen groenten uit eigen tuin te eten. "Het federaal voedselagentschap onderzoekt momenteel of hieraan gevaar is verbonden. De stad zal de mensen verwittigen zodra er zekerheid is dat men zonder risico eigen gekweekte groentjes kan eten. Ook het gebruiken van drinkwater uit een eigen waterput wordt afgeraden. Voorlopig mag het water niet gebruikt worden als drinkwater, en ook niet voor de bereiding van voedsel of voor het maken van koffie en soep." Het stadsbestuur vraagt inwoners die aangekoekte delen in hun tuin vinden, om contact op te nemen met de brandweer.

Bron: HLN
Publicatiedatum: