Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Congestiemanagement houdt geen rekening met het weer

Het Westlandse congestiemanagementsysteem (WCM), dat eind november operationeel wordt, houdt in eerste instantie geen rekening met plotselinge weersveranderingen.
 Dat meldden de netbeheerders Westland Infra en TenneT donderdag 23 oktober tijdens een informatiebijeenkomst in Honselersdijk. Het WCM zal bij aanvang als day-ahead systeem functioneren. Dat betekent dat deelnemende tuinders één dag van tevoren moeten opgeven geen stroom te zullen terugleveren. Deze beperking van het systeem kan lastig uitpakken voor tuinders.
 
Bij een plotseling zonnige dag zal de tuinder namelijk niet zomaar zijn belichting kunnen uitschakelen om stroom te gaan terugleveren. Leveren zij op de dag zelf toch stroom terug, terwijl ze hadden opgegeven dat niet te zullen doen, ontvangen tuinders in dat geval dan geen vergoeding voor de teruggeleverde stroom. Een intra day correctie is namelijk voorlopig niet mogelijk.
 
In het WCM kunnen telers dagelijks biedingen uitbrengen op het niet-terugleveren van WKK-stroom. Afgeroepen biedingen ontvangen een vergoeding van TenneT. Westland Infra en TenneT willen het WCM op termijn wel intra day maken. In de loop van deze week is meer informatie over het WCM te lezen op de website www.congestiemanagement.nl.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij

 
 

 
Publicatiedatum: