Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Post van PinC Agro:

"Maar liefst 125 telers geïnteresseerd in mobiele wkk"

Tholen – Onder telers bestaat veel interesse naar de mogelijke inzet van een mobiele wkk in de glastuinbouw. Dat blijkt uit het haalbaarheidsonderzoek dat PinC Agro en VEK Adviesgroep hebben uitgevoerd onder 500 ondernemers in de glastuinbouw. "Maar liefst 125 telers bleken geïnteresseerd in het concept", vertelt Peter Post van PinC Agro. "Nu zijn we met stakeholders aan het praten om het concept breed weg te zetten. We willen deze winter starten met een pilot bij een teler. Voor volgende winter moet het concept 'mobiele wkk' marktrijp zijn."



Volgens Peter is de mobiele wkk met name interessant voor kleine tot middelgrote ondernemers. "Grote telers hebben vaak meerdere installaties staan, dat ze uitval of onderhoud wel op kunnen vangen, maar dat hebben kleinere ondernemers niet. Wkk-installaties worden ouder en daarmee neemt ook de kans op het onverwacht uitvallen toe. De ervaring leert dat het soms wel het soms meer dan een maand kan duren voordat een wkk weer draait."

De haalbaarheidsstudie voor de exploitatie van een mobiele wkk was met name gericht op situaties van uitval en onderhoud, maar tijdens de studie bleek er ook veel interesse in het huren van een mobiele wkk. "Er zijn tal van telers die een kwekerij huren of op termijn worden uitgekocht. Vanuit die telers bleek er veel interesse voor een mobiele wkk. Bij die huurvariant hadden we nog niet eens stilgestaan", besluit Peter.

Voor meer informatie:
Peter Post
PinC Agro
Postbus 658
2700 AR Zoetermeer
www.pincagro.nl