Voor telers die het rendement willen verhogen

Satellieten voor nauwkeurige gewasinformatie van vollegrondsgroenten

Basfood uit Eindhoven levert actuele gewasinformatie voor de agro-food sector, op basis van satellietbeelden. De informatie is accuraat, gedetailleerd, op tijd en betrouwbaar. Hoogwaardige technologie verwerkt de beelden tot onmisbare informatie voor moderne agro-food bedrijfsprocessen. Basfood biedt als enige in de wereld groeiparameters en opbrengstinformatie in absolute eenheden, zoals kg/ha, beschikbaar tijdens het groeiseizoen.

Op www.mijnakker.nl kunt u op eenvoudige wijze uw akkers intekenen op een kaart, en over de meest actuele groei-informatie van het gewas beschikken. Standaard worden tien groeiparameters geleverd die een keer per maand worden ververst. Dit zijn:  • neerslagoverschot (of tekort)
  • bodemvocht
  • verdamping (actuele verdamping, referentie verdamping, verdampingstekort)
  • stikstof (aanwezig stikstof in het gewas, stikstof concentratie in bovenste bladlaag)
  • biomassa productie
  • bladerindex
  • vegetatie index
Dit standaard pakket kost u slechts € 12,50 per ha voor het hele groeiseizoen! U bepaalt zelf of u deze frequentie verhoogt naar wekelijks of tweewekelijks. Daarnaast kunnen voor aardappels, granen en bieten opbrengstgegevens worden besteld. Van aardappels is het actuele drogestofgehalte beschikbaar. Mijnakker.nl is beschikbaar in Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland. Op de website vindt u de exacte grenzen.

De gegevens van uw gewassen verkrijgen is eenvoudig. Ga naar www.mijnakker.nl, en meld u aan. U kunt direct daarna aan de slag met het intekenen van uw percelen op een foto van uw werkgebied. Zodra u een akker definitief maakt, krijgt u de gegevens te zien. Ook alle metingen die vanaf half april zijn gedaan. Iedereen die zich voor 31 juli aanmeldt krijgt € 20 aanmeldingskorting. De eerste 1,5 ha zijn dus gratis! Maak nu ook gebruik van de nieuwste techniek om uw teelt optimaal bij te sturen. Velen gingen u voor!

Bron: Edward van de Pol, LTO Groeiservice

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven