Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor telers die het rendement willen verhogen

Satellieten voor nauwkeurige gewasinformatie van vollegrondsgroenten

Basfood uit Eindhoven levert actuele gewasinformatie voor de agro-food sector, op basis van satellietbeelden. De informatie is accuraat, gedetailleerd, op tijd en betrouwbaar. Hoogwaardige technologie verwerkt de beelden tot onmisbare informatie voor moderne agro-food bedrijfsprocessen. Basfood biedt als enige in de wereld groeiparameters en opbrengstinformatie in absolute eenheden, zoals kg/ha, beschikbaar tijdens het groeiseizoen.

Op www.mijnakker.nl kunt u op eenvoudige wijze uw akkers intekenen op een kaart, en over de meest actuele groei-informatie van het gewas beschikken. Standaard worden tien groeiparameters geleverd die een keer per maand worden ververst. Dit zijn:



  • neerslagoverschot (of tekort)
  • bodemvocht
  • verdamping (actuele verdamping, referentie verdamping, verdampingstekort)
  • stikstof (aanwezig stikstof in het gewas, stikstof concentratie in bovenste bladlaag)
  • biomassa productie
  • bladerindex
  • vegetatie index
Dit standaard pakket kost u slechts € 12,50 per ha voor het hele groeiseizoen! U bepaalt zelf of u deze frequentie verhoogt naar wekelijks of tweewekelijks. Daarnaast kunnen voor aardappels, granen en bieten opbrengstgegevens worden besteld. Van aardappels is het actuele drogestofgehalte beschikbaar. Mijnakker.nl is beschikbaar in Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland. Op de website vindt u de exacte grenzen.

De gegevens van uw gewassen verkrijgen is eenvoudig. Ga naar www.mijnakker.nl, en meld u aan. U kunt direct daarna aan de slag met het intekenen van uw percelen op een foto van uw werkgebied. Zodra u een akker definitief maakt, krijgt u de gegevens te zien. Ook alle metingen die vanaf half april zijn gedaan. Iedereen die zich voor 31 juli aanmeldt krijgt € 20 aanmeldingskorting. De eerste 1,5 ha zijn dus gratis! Maak nu ook gebruik van de nieuwste techniek om uw teelt optimaal bij te sturen. Velen gingen u voor!

Bron: Edward van de Pol, LTO Groeiservice
Publicatiedatum: