Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teelt wordt uitgebreid met 5 hectare gele en 5 hectare oranje paprika's

Paprika's van Kwekerij de Wieringermeer voortaan per LZV naar het Westland

Dit jaar teelt Kwekerij de Wieringermeer op een areaal van 30 hectare rode/groene paprika's. Volgend jaar wordt de teelt uitgebreid met 5 hectare gele en 5 hectare oranje paprika's. De paprika's worden bij Rainbow Kleinpak in Maasland verpakt en vanuit daar in de gewenste verpakking verkocht door de Rainbow Growers Group. Het geoogste product wordt in bulkkisten van 350 kilo verzameld en vanuit de koelcel naar het Westland getransporteerd.



Het transport vindt plaats door de SVB in Poeldijk. Speciaal voor dit transport heeft SVB geïnvesteerd in een Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie (LZV). Deze LZV heeft een transportcapaciteit van 20.000 kilo. In het hoogseizoen rijdt SVB drie keer per etmaal naar de Wieringermeer en door de aanschaf van de LZV wordt er één transport uitgespaard.Volgend seizoen zal er per dag minimaal 1 transport gevuld worden met klimaatneutraal geteelde paprika’s uit de Wieringermeer.



Voor meer informatie:
John van Marrewijk
Kwekerij de Wieringermeer
Mob: 06-54244441
www.kwekerijdewieringermeer.nl
 
Publicatiedatum: