Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Resultaten met slas, paksoi en Chinese kool veelbelovend

Proeftuin Zwaagdijk start driejarig onderzoek naar groententeelt op goten

Proeftuin Zwaagdijk is in opdacht van Productschap Tuinbouw begonnen met een driejarig onderzoek naar de onbedekte teelt van groenten los van de ondergrond (op water). Vorig jaar is de teelt op verschillende typen goten gedemonstreerd. Dit jaar is naast de teelt op goten ook oriënterend onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een drijvende teelt. Daarbij staan de planten in een tempexplaat die op een ca. 30 cm diepe voedingsoplossing drijft.

Diverse slasoorten, paksoi, frisée en Chinese kool worden beproefd. De resultaten tot nu toe zijn veelbelovend: de weggroei verloopt goed, de ontwikkeling is uniform en er treedt weinig uitval op. Deze manier van telen heeft een aantal voordelen: het systeem is minder gevoelig voor technische storingen en de verplaatsing van het gewas in de tempexplaten over het water opent perspectieven voor teeltintensivering en automatisering.

Bron: Nieuwsbrief Proeftuin Zwaagdijk
Publicatiedatum: