Nieuw ontwikkelingstraject van en voor personeel in de tuinbouw

De organisatie CropEye heeft met een grote groep bedrijven het initiatief genomen om de ontwikkeling en scholing van het huidig en toekomstig personeel in de tuinbouw zelf ter hand te nemen. Met het initiatief Tuinbouw TopTalent willen zij een brug slaan tussen de wereld van het onderwijs en trainingen en hun eigen wereld door een maatwerk ontwikkelingstraject te bieden aan elke deelnemer werkzaam op MBO- of HBO niveau. Het ontwikkelingstraject wordt samengesteld en geborgd door Wageningen Business School, de bedrijven en het Kenniscentrum EVC. Het operationele management wordt verzorgd door LTO-Groeiservice.

Een groot deel van het ontwikkelingstraject bestaat uit een breed groepsproces waarin de deelnemers zowel halen als brengen. Elk bedrijf brengt via de deelnemers ook relevante kennis en ervaring in. Verder zijn er kleinere groepen actief met meer specifiekere onderwerpen, bedrijfscases en competentieontwikkeling. Alle gewenste kennis, kunde en competenties worden met certificaten aangeboden. Bedrijfs- en onderwijscoaches staan daarbij garant voor de kwaliteit en praktijkgerichtheid.

TopTalent gaat op 1 januari 2009 van start met een ontwikkelingstraject voor de primaire productie, waarin ‘alles’ aan de orde komt wat nu speelt en wat de komende jaren gaat spelen zoals energie, kwaliteitsmanagement, automatisering, plantenfysiologie van de groei, ketenmanagement, corporate performance, verandermanagement en persoonlijke ontwikkeling. Tevens wordt gestart met een ontwikkelingstraject 'bedrijfskunde met een groene rand’. Behalve typische bedrijfskundige elementen op strategisch en operationeel niveau staan daarbij ook de interactie tussen groene en grijze toeleveranciers en handelsbedrijven met primaire producenten op de agenda.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven