Open Peendag Swifterbant groot succes

Afgelopen donderdag 9 oktober vond de jaarlijkse demonstratiedag peen plaats op Bejo’s proefveld in Swifterbant. Mede dankzij het mooie weer was dit evenement een groot succes. Deze dag werd door meer dan 200 bezoekers gebruikt om het uitgebreide Bejo-assortiment peen te aanschouwen. Opvallend goede rassen met een uitstekende smaak, goede kleur en hoog rendement waren volop op dit proefveld aanwezig. De toegestroomde telers, handelaren en pers konden hun vragen kwijt aan de aanwezige Bejo-vertegenwoordigers.

Opvallende nieuwkomers

Voor het vroege segment heeft Bejo dit jaar een nieuwkomer in de vorm van het ras Nayarit. Deze gladde Nantes, dat kan uitgroeien tot een mooie volle B/C peen, heeft sterk loof, is mooi van kleur en is goed van smaak. Ook in het middenvroege segment heeft Bejo een uitgebreide keuze. Zo vallen de rassen Negovia, Starship en Miami op. Deze rassen, die speciaal geselecteerd zijn op smaak en gebruiksdoeleinde, zijn biologisch beschikbaar. Negovia en Miami hebben respectievelijk 115 en 120 groeidagen en zijn bij latere zaai geschikt voor de bewaring. Miami presteert echter in de bewaring wel iets beter dan Negovia. Een andere nieuwkomer in het assortiment B-peen voor de bewaring is de Niland. Dit ras kenmerkt zich door zijn gladheid, uniformiteit, kleur en sterke loof.

Het ras Brest is nieuw in het segment C/D-peen. Deze productieve Berlicummer is wat conisch van vorm en heeft een mooie diepe oranje kleur. Deze hybride is geschikt voor de versmarkt, industrie en bewaring. Ten slotte is er ook in de Imperator een nieuwkomer te bewonderen. De cilindrische Ibiza kan als zeer smaakvol worden aangemerkt en heeft een opvallend diepe oranje kleur. Verder heeft Ibiza een opvallend hoog rendement na verwerking.

Bejo kijkt terug op een geslaagde dag, waarop bezoekers kennis hebben opgedaan van ons uitgebreide assortiment en de verschillende doeleinden. Van vroeg tot laat en in elk type kan Bejo voldoen aan de vragen en wensen van haar klanten. Bejo ziet 2009 dan ook met vertrouwen tegemoet.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven