Priva reikt sensorenpaketten uit aan prijswinnaars

Priva heeft op woensdag 15 oktober de prijzen uitgereikt van de Verzilver uw Bestek-actie. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Priva stand zijn de Priva sensorenpakketten ter waarde van 1.000 en 3.000 euro en de hoofdprijs, een sensorenpakket van 10.000 euro uitgereikt aan de prijswinnaars. De uitreiking werd ingeleid door Jan Uilenreef, directeur van WarmCO2, initiatiefnemer van het duurzame glastuinbouwgebied Terneuzen.

Verzilver uw Bestek is tijdens de Relatiedagen in februari door Priva geïntroduceerd. Een actie waarmee Priva wil laten zien dat de bestekfase van doorslaggevend belang is voor de effectiviteit van de automatisering op het moderne tuinbouwbedrijf. Want juist in die fase worden de keuzes gemaakt die bepalend zijn voor, bijvoorbeeld, de kwaliteit van het klimaatbeheer en de inrichting en automatisering van de bedrijfsprocessen. Ruim 100 ondernemers hebben deelgenomen aan de actie en zien dus het belang in om in een vroegtijdig stadium met Priva in gesprek te gaan.

De heer Uilenreef, directeur WarmCO2, leidde de uitreiking in met een speech waarin hij de ondernemers in de tuinbouwsector typeerde als innovatieve ondernemers met lef, maar zijn ook bedachtzaam in hun handelen in een markt waarin beslissingen vaak snel genomen moeten worden. Met ontzag kijkt hij naar de wijze waarop telers hun investeringsbeslissingen nemen. ‘Het gaat immers in de regel om grote, hele grote, bedragen en daarbij is het van groot belang met de juiste partners samen te werken.’

WarmCO2 is de initiatiefnemer van glastuinbouwgebied Terneuzen, het meest duurzame glastuinbouwgebied van West Europa waar een unieke samenwerking tot stand komt tussen telers en industrie. Restwarmte en CO2 uit de industrie worden gebruikt in de kassen. Ook wordt hier een opleidingscentrum voor glastuinbouw gevestigd. Dit Voorlichtings- en Opleidingscentrum Glastuinbouw (VOG) is onlangs geopend. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven