Typegoedkeuring voor Knook SQ2 rookgasreiniger door Interpolis

Knook Energy Solutions International BV heeft de typegoedkeuring binnen van Interpolis voor het doseren van CO2 uit een gasmotor waar een KNOOK SQ2 rookgasreiniger achter is geplaatst. Met de nieuwe SQ2 rookgasreiniger presenteert Knook Energy Solutions International BV een aantrekkelijk alternatief voor de conventionele rookgasreiniging. De KNOOK SQ2 rookgasreiniger is gebaseerd op een Amerikaanse ­technologie en biedt de glastuinbouw interessante mogelijkheden voor CO2-dosering.

De SQ2 rookgasreiniger van Knook Energy Solutions International BV is een schone technologie en werkt niet met ureum. Theodoor Knook, die deze innovatie samen met TU-Delft ontwikkelde, stelt: "Met de SQ2 is een doorbraak bereikt op het gebied van de rookgasreiniging. Deze biedt bij de CO2-dosering in de glastuinbouw bijzonder interessante mogelijkheden."

De SQ2 rookgasreiniging is een continu proces, dat in fasen van vier minuten plaatsvindt. Na elke periode wordt automatisch op een andere katalysator­kamer overgeschakeld. Vervolgens wordt de gebruikte kamer geregenereerd door in tegenstroom rookgassen door de katalysator te voeren. De katalysatoren werken op basis van platina dat, afhankelijk van het gebruik, na vijf tot zeven jaar zijn reinigende vermogen verliest. Eenmaal per jaar worden de katalysatoren gewassen.

Op dit moment draait de SQ2 rookgasreiniger in een demoproject bij een rozentuinder. Dit projet is mede mogelijk gemaakt door het Productschap Tuinbouw, LNV en GasTerra. De marktintroductie van een methaankatalysator, die Knook Energy Solutions International BV ook in samenwerking met de TU Delft heeft ontwikkeld, komt dankzij de typegoedkeuring sneller dichterbij.

Schone lucht is belangrijk voor het gewas. Knook Energy Solutions International BV is een jong en innovatief bedrijf dat zich richt op emissiereductie in de tuinbouw. Knook Energy Solutions International BV levert oplossingen voor rookgasreiniging, dosering van zuivere CO2 en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Knook Energy Solutions International BV werkt continu aan nieuwe technologieën op het gebied van energiezuinige systemen en draagt zo bij aan een duurzame ontwikkeling van de tuinbouw.

Voor meer informatie:
Theodoor Knook
Knook Energy Solutions International
Postbus 539
2130 AM Hoofddorp
Tel: 023-5635866
Mob: 06 28612355
www.kesi.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven