Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koolwedstrijd Bejo Zaden wederom een succes

Het wittekool ras Megaton deed ook dit jaar weer zijn naam eer aan tijdens de koolwedstrijd gehouden op de afsluitende zaterdag van Bejo’s Open Dagen. Met een gewicht van 15, 1 kilo (!) teelde Niek Schuit uit het Waarland de zwaarste kool. Deze prestigieuze strijd vond dit jaar voor de vijfde maal plaats en was mede door het prachtige weer een groot succes. De winnaar ging naar huis met een prachtige beker, een bos bloemen en een luxe pennenset. De koolwedstrijd vormde weer een prachtig schouwspel als sluitstuk van een zeer succesvolle en prachtige Open Dagen week bij Bejo Zaden.



Onder een stralende morgenzon werden de inzendingen van de verschillende volkstuinen op witte zakken uitgestald. Keurmeester Fred Zuurbier bekeek het schouwspel tevreden en zag naast zware kolen ook mooie kolen: het was duidelijk een goed seizoen geweest. In totaal zonden zes volkstuinen 48 kolen in. De zwaarste drie van elke vereniging werden vervolgens ter controle gewogen.

De zwaarste kool van Niek Schuit uit Waarland werd door keurmeester Zuurbier aan een zware beproeving onderworpen: met een koolmes werd de kool in tweeën gesneden en gecontroleerd op onregelmatigheden als lood of andere “verzwarende” bestandsdelen. Deze proeve doorstond de kool met verve. Het geheim wilde Niek Schuit niet onthullen, “maar veel tegen je kool praten wil helpen”. Het moge duidelijk zijn dat het telen van de zwaarste kool geen eenvoudige klus is.
Publicatiedatum: