Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paprikateler Rolf Vijverberg uit Berkel en Rodenrijs:

"Kwalitatief is Fantasy het beste ras dat momenteel beschikbaar is"

Fa. C.& R. Vijverberg in Berkel en Rodenrijs is een nieuw modern bedrijf dat dit jaar de derde paprikateelt heeft staan: een rode teelt met Fantasy en een gele teelt met Fiero.De eigenaars zijn vader Kees en zoon Rolf Vijverberg. NewSeeds was in gesprek met Rolf Vijverberg over zijn ervaringen met het ras Fantasy. Vorig seizoen kwam Fantasy uit stekend naar voren in het PPO-rassenonderzoek. Op grond van deze resultaten besloten vader en zoon Vijverberg om 4,2 hectare Fantasy te zetten. De andere helft werd geplant met het gele ras Fiero.



Rolf: "Fantasy is kwalitatief het beste ras dat momenteel beschikbaar is. Het ras onderscheidt zich door de mooi geblokte vruchtvorm en juiste grofheid, zo’n 50% 90-ers en 45% 80-ers. Al vanaf de kieming is Fantasy heel strak uniform. De arbeidsbehoefte is laag, zowel bij oogsten als sorteren. Bovendien geeft Fantasy een goede vroege productie. Bij Vijverberg wordt Fantasy generatief geteeld. "We hebben dit ras ook gekozen vanwege de goede groeikracht, zodat we het hele seizoen generatief kunnen blijven sturen. Als het gewas goed in balans staat, kun je vlot telen met behoud van voldoende hoog vruchtgewicht.’ Ten tijde van het bezoek van NewSeeds (eind juli) stond er een goed gezond groeiend gewas op de tuin met voldoende hoge plantbelasting.



Firma Vijverberg heeft ervoor gekozen om het komend seizoen alleen nog rode paprika’s te telen, en zal de volledige 8,4 hectare met Fantasy gaan zetten. Rolf: "Het is ook voorde logistiek in de bedrijfsruimte eenvoudiger om alleen rood te telen, en Fantasy is een ras dat goed bij ons past." Tot nu toe is Rolf tevreden met de resultaten: "Zoals de zaken er nu voor staan verwacht ik komend seizoen geen grote wijzigingen in ons teeltplan met Fantasy."



Bron: NewSeeds, De Ruiter Seeds
Publicatiedatum: