Thema: 'Bright Efficiency'

Hortilux Schréder presenteert nieuwe armaturen, reflectoren en service tijdens Horti Fair 2008

Hortilux Schréder presenteert tijdens de Hortifair 2008 haar innovaties in groeilicht met als thema ‘Bright Efficiency’. Hortilux investeert continu in kennis en techniek om groeilicht steeds efficiënter te maken. Op basis hiervan presenteert Hortilux dit jaar het nieuwe HSE NXT armatuur, de Bèta en Zèta reflector, het HSX armatuur voor bepaalde markten en toepassingen, het HSEasy connect kabelsysteem en als extra service de HSE gebruikerstraining. Hortilux Schréder is aanwezig op de Hortifair in stand 04.0108 in hal 4 van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 oktober in de RAI te Amsterdam.

HSE NXT armatuur

De HSE NXT is het nieuwste elektronische armatuur van Hortilux Schréder, gebaseerd op de succesvolle HSE armaturen. Een geheel herziene vormgeving zorgt voor nog minder schaduwwerking in het gewas. Bovendien zijn reparatie en lampvervanging eenvoudiger uit te voeren. Gebruiksvriendelijkheid en productveiligheid zijn dus specifieke kenmerken van dit KEMA-gekeurde armatuur. In combinatie met de nieuwe HSErvice - powered by Raymax, waarbij op locatie reparaties uitgevoerd worden, biedt dit de teler een totaalconcept dat ervoor zorgt dat zijn groeilichtinstallatie altijd volledig functioneert. Daarmee wordt alle zorg voor zijn groeilichtinstallatie uit handen genomen.

Bèta en Zèta reflector

Tot nu toe concentreerde onderzoek naar de toepassing van groeilicht zich vooral op ‘de lichtverdeling in het platte vlak’. Waar Hortilux momenteel steeds meer naar kijkt, is hoe diep en waar het licht het gewas in komt. Hortilux Schréder is hiertoe volop bezig met onderzoek, onder andere door middel van proeven, naar de effecten van groeilicht met name in hoog opgaande gewassen. Een betere inzet van licht - en dus een verhoging van het rendement - is daarbij een belangrijk doel, maar ook het voorkomen van lichthinder, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen is hierbij belangrijk aandachtspunt.

Op basis van deze ontwikkeling zijn inmiddels twee nieuwe diepstralende reflectoren ontwikkeld: de Bèta reflector en de Zèta reflector. Deze reflectoren zijn gemaakt van een aluminium legering, die via een speciaal procédé behandeld is om een maximale reflectiegraad te behalen. Verder zijn de wanden van de reflectoren op een speciale manier gebogen waardoor een gelijkmatigheid van de lichtverdeling is geoptimaliseerd.

Naast deze unieke producteigenschappen vormt de geringe lichtuitstraling in de horizon een belangrijk voordeel van beide reflectoren. Beide zijn toepasbaar op alle elektronische systemen zoals de HSE 1000W en HSE 600W als ook op andere systemen, zoals bijvoorbeeld HS Remote, HS2000 en PL94. Bij reeds bestaande systemen kan het gebruik van deze nieuwe reflectoren zelfs een hoger lichtniveau opleveren dan vooraf bepaald. Ze zijn uitermate goed inzetbaar in de meer vierkante stramienen.

HSEasy connect

Voor de montage van armaturen introduceert Hortilux het unieke HSEasy connect systeem. Door middel van een vlakkabel en een stekkersysteem wordt montage in de kas eenvoudig. Doordat de arbeid met name vooraf in de fabriek plaatsvindt en niet in de kas, levert dit een aanzienlijke arbeidsbesparing op tijdens installatie. Ook onderhoud en het aanpassen van de groeilichtinstallatie worden vereenvoudigd.
In de tuinbouw is een ontwikkeling waar te nemen dat tijdsdruk in planningen steeds verder toeneemt. Ook op dit vlak biedt HSEasy connect voordelen, aangezien HSEasy connect het mogelijk maakt om ook groeilichtinstallaties met grote aantallen armaturen in korte tijd te installeren.

HSX armatuur

Het nieuwe HSX armatuur is een conventioneel armatuur met een slanke, robuuste behuizing, geschikt voor 600 Watt/400 Volt. Het armatuur kent een uitgekiende warmtehuishouding en daardoor een lange levensduur en lage jaarkosten. Dit armatuur is voorzien van alle basiseigenschappen uit het productprogramma van Hortilux en is met name interessant voor specifieke markten of voor bepaalde toepassingen.

HSE gebruikerstraining

De complexiteit van de huidige generatie groeilichtinstallaties neemt toe, zo blijkt wel uit bovenstaande innovaties. Hortilux Schréder heeft geconstateerd dat hierdoor de kennisbehoefte naar gebruik en onderhoud ervan bij installateurs en kwekers is toegenomen. In dit kader verzorgt Hortilux een training in een daarvoor ingerichte trainingsruimte in het eigen pand van Hortilux Schréder in Monster. In de training wordt nader ingegaan op zaken als: techniek en gebruik van de groeilichtinstallatie, armaturen, reflectoren, lampen (montage), veiligheid, garantie, enz. In deze speciaal ingerichte trainingsruimte worden alle varianten armaturen, reflectoren en montagemogelijkheden gedemonstreerd. Een unieke ruimte waar installateurs en kwekers van harte welkom zijn om zich te laten informeren over een nieuwe groeilichtinstallatie en alle mogelijkheden die Hortilux Schréder te bieden heeft.

Voor meer informatie:
Yvonne van der Drift
Hortilux Schréder
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
Tel: 0174 – 286628
Fax: 0174 – 286648
www.hortilux.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven