PhormiTex energiedoeken voldoen aan kwaliteitsnormen

BonarTF heeft afgelopen zomer een nieuwe range brandvertragende PhormiTex heldere energiedoeken geïntroduceerd. Inmiddels is er bij tomatenkwekerij Stargrowers aan het Kapittelland 14 te Maasdijk 8 ha geïnstalleerd. Ook tomatenkwekerij Het Kraaienest in Andijk heeft vorig jaar al 10 ha PH Super FP geïnstalleerd (hetgeen vergelijkbare klimatologische omstandigheden heeft) en gaat begin 2009 nog eens met 9 ha PhormiTex Super uitbreiden.

De nieuwe PhormiTex brandvertragende doeken zijn gecertificeerd en voldoen daarmee aan de Europeese Bs1-norm en de Duitse B1-norm. Er zijn twee soorten heldere PhormiTex energiedoeken:
  • PhormiTex Clear, een vochthoudend helder energiescherm, met een energie besparende waarde van 45%. Dit type scherm wordt voornamelijk als tweede energiescherm gebruikt maar kan ook als eerste energie scherm gebruikt worden in de paprikateelt. In de paprikateelt wenst de teler met name in de beginfase van de teelt een hogere luchtvochtigheid hetgeen met dit scherm perfect is te realiseren.
  • PhormiTex Super, een diffuus sterk vochtregulerend energiescherm, met een energie besparende waarde van 45%. De vochtregulerende werking wordt gerealiseerd door een netwerk van acryldraden die uiterst capilair zijn. Dit netwerk van acryldraden is in staat 3,7 ltr./m²/ 24 uur te transporteren .
De doeken zijn als klein pakket ineen te vouwen, waardoor er een goede lichtwinst wordt bereikt. Door de lichtdoorlaatbaarheid van 87/85 % diffuuslicht wordt het licht verspreid en dringt diep door in het gewas.

Voor meer informatie:
Marc Staring
BonarTF
Tel: 0032-475718243
www.bonartf.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven