Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel noviteiten tijdens Open Dag Plantenkwekerij Valstar

Op zaterdag 6 september jl. opende Plantenkwekerij Valstar te ’s-Gravenzande van 14.00 tot 17.00 uur haar deuren voor belangstellenden. Vele leveranciers, installateurs en adviseurs van de kwekerij stonden klaar voor tekst en uitleg. Deze multifunctionele plantenkwekerij heeft twee hoofdactiviteiten. Als eerste de opkweek van warme groentenplanten zoals paprikaplanten en tomatenplanten. Als tweede activiteit wordt er een breed assortiment bloeiende potplanten geteeld als consumentenklaar product. Naast deze hoofdactiviteiten heeft het bedrijf een professionele bewortelingsafdeling voor de opkweek van stekken.



Moderne technieken en verregaande automatisering

De Open Dag was voor vele belangstellenden een mooie gelegenheid om te zien hoe er bij Plantenkwekerij Valstar wordt gekweekt en gewerkt in de nieuwe kas en bedrijfsruimte. Met de modernste technieken en verregaande automatisering is de vooruitstrevende kwekerij in staat haar klanten optimaal en zeer flexibel te bedienen. De hoge verwerkingscapaciteit van planten maken dit bedrijf zeer bijzonder. Ca. 1.000 personen hebben dat afgelopen zaterdag onder het genot van een hapje en een tapje zelf beoordeeld. De reacties waren zeer enthousiast en iedereen heeft genoten van de vele noviteiten die de kwekerij te bieden heeft.



Het nieuwe onderkomen, van meer dan 50.000 m² kasoppervlakte, is voorzien van insectengaas in drie-ruits luchtramen, een eb en vloed installatie, meerdere scherminstallaties, belichting met 6.500 lux en een geavanceerd luchtbevochtiging systeem. Door de verdeling in tien klimaatzones, waarvan één als bedrijfsruimte met tweede teeltlaag, kan de kwekerij optimale groeiomstandigheden creëren. Overige noviteiten als het camera afleversysteem, het roltafelsysteem, de WKK installatie en de klimaatruimte waar 99 RV mogelijk is, maken de kwekerij tot een zeer moderne en toonaangevende kwekerij.


Publicatiedatum: