Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teelttip Koppert Biological Systems

De eerste klap is een daalder waard

De eerste klap is een daalder waard! Het beste moment om een aantasting van meeldauw aan te pakken is direct bij signalering van de eerste stippen. Vaak zie je in de praktijk dat de telers en adviseurs bij een eerste melding een afwachtende houding aannemen. Het zijn vaak maar een paar stippen en er wordt dan gezegd: "laten we het eerst maar even aankijken." Juist daar gaat het fout, want in het algemeen valt het niet mee om een volledige bestrijding van meeldauw te krijgen. Het advies is dan ook om niet te wachten en direct een bespuiting uit te voeren: de eerste klap is een daalder waard!

De laatste jaren zijn er een aantal nieuwe middelen toegelaten. We kunnen nu een keus maken tussen: Ortiva, Flint, Signum en Enzicur. Kijk vooraf goed naar je gewas, want meeldauw middelen kunnen zeker ook invloed hebben op de groei. Als je met een zetting bezig bent, zit je daar zeker niet op te wachten. Het is belangrijk om direct een tweede bespuiting te plannen (liefst na 1 week herhalen). In deze tijd heb je zoveel gewas staan dat het al moeilijk is om alles goed te raken.

Bron: Teelttip Koppert, Alex Taal
Publicatiedatum: