Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Emissiearme glastuinbouw in stedelijke omgeving

Strategis breidt ruimtelijke inrichtingstool voor stadsontwikkeling uit met glastuinbouwtool

Met inbreng van Wageningen UR Glastuinbouw is door het bureau Strategis een bestaand ruimtelijk inrichtingstool voor stadsontwikkeling uitgebreid met een glastuinbouwpoot. Met deze nieuwe tool wordt het mogelijk om de herstructurering van glastuinbouw in stedelijke gebieden te visualiseren en te kwantificeren. De inrichtingstool is gepresenteerd aan de gemeente Westland. De gemeente Westland was enthousiast en organiseert nu een bijeenkomst, waarin de inrichtingstool met een brede groep stakeholders wordt bekeken en beoordeeld op haar waarde voor de herstructurering van de glastuinbouw.

De tool maakt het mogelijk om gebiedsontwikkeling zowel visueel (via kaartbeelden) als kwantitatief (via berekeningen) voor het voetlicht te brengen. Met behulp van digitale kaarten en de ontwerp en rekentool kan een specifiek glastuinbouwgebied worden ingericht op basis van de eisen en opgaven die aan het gebied worden gesteld. Hiermee kan worden nagegaan of de ruimteclaims van woningbouw, glastuinbouw, infrastructuur, waterberging en/of natuur kunnen worden gerealiseerd.

Daarnaast worden financieel-economische en vastgoed bedragen van het gebiedsplan bepaald op basis van vooraf ingegeven waarden voor woningen, glastuinbouw, wegen, etc. Deze default waarden zijn overigens gebiedspecifiek te maken. De inrichtingstool kan hierdoor in een vroeg stadium van de gebiedsontwikkeling aangeven of en hoe herstructurering ruimtelijk en financieel haalbaar kan zijn.

Bron: Syscope
Publicatiedatum: