Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder nieuwe kassen; meer faillissementen

Tuinbouwsector in zwaar weer

De tuinbouwsector heeft in het eerste halfjaar van 2008 in moeten leveren, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er is minder in de bouw van kassen geïnvesteerd en het aantal faillissementen is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de eerste vijf maanden van 2008 verleenden gemeenten in totaal 58 bouwvergunningen voor nieuwe kassen, goed voor een bouwwaarde van bij elkaar € 42 miljoen. Vergeleken met dezelfde periode in 2007 is dat een daling van respectievelijk 33% en 39%.
 
Het aantal faillissementen in de landbouw nam de eerste zes maanden met 18 procent toe tot 39 bedrijven. Na enkele jaren van daling van het aantal faillissementen lijkt daar nu een einde aan te zijn gekomen. In 2004 gingen er in de landbouw nog 189 bedrijven failliet. In 2007 waren het er uiteindelijk nog maar 84.

Bron: Vakblad voor de bloemisterij
Publicatiedatum: